Čeština (Česká republika)GermanEnglish (United Kingdom)Polish (Poland)

Links

Server

All texts and photos are located are the property of the individual authors and is prohibited without their
consent in any way distribute or publish

jeseniky.org , moravskehory.com, jesenicko.biz, sumpersko.eu optimalize for: 1024x768 and higher, IE 5.0

Copyright Němčík design
a PhDr. Jindřich Němčík

2003 - 2008 All rights reserved

Support: Kraliq 2005

Created in Joomla!

PageRank
 



Program kultury v Šumperku na květen 2013 PDF Print E-mail
Written by Dům kultury Šumperk   
Tuesday, 14 May 2013 13:08
Share

logosumperk.jpg

Úterý 14. května od 19.30 h ve velkém sále

VLASTA REDL

Svérázný folkový matador přijíždí po mnoha letech do Šumperka. Uvede průřez svou bohatou kariérou  za doprovodu kapely Každý den jinak. Příznivci té nejlepší folkové muziky se mohou těšit na všechny oblíbené Redlovy hity jako Rehradice, Tramtárie, Husličky, Sbohem galánečko, Hrála mi Julii, Ještě mi chvilku zpívej, Večer křupavých srdíček a další.

Vstupné 180, 220 a 250 Kč

 

Pátek 17. května od 18 h ve velkém sále

CHARITATIVNÍ TANEČNÍ VEČER

Taneční pořad, na kterém se Vám představí nejlepší taneční skupiny ze Šumperka a okolí. Těšit se můžete na tanečníky z Klubu sportovního tance NEXT Šumperk, Folí de la Fúl, Mažoretky SANY, Tornádo Šumperk a mnoho dalších. Kromě tanečních představení na Vás čeká tombola, k tanci a poslechu bude hrát živá hudba a závěrem večera vystoupí
profesionální taneční pár ve standardních tancích Dagmara a Jaroslav Ceklovi a mistři ČR v latinskoamerických tancích pro rok 2013 Sabina Pišková a Filip Karásek. Výtěžek ze vstupného bude věnován vybranému dětskému domovu
.

Vstupné 100 Kč


Neděle 19. května od 19 h v klášterním kostele

NOACH, AVONOTAJ

Vokální soubor Noach z Ostravy je v současné době tvořen šesti muži, kteří se věnují výhradně interpretaci hebrejských písní pod uměleckým vedením doc. Tomáše Novotného. Vystupují většinou za doprovodu bajanu (Anežka Gebauerová) a klarinetu (Ráchel Polohová). Během koncertu zazní také ukázky východoevropské židovské, tzv. klezmerové hudby.  Společně se souborem Noach vystoupí na koncertě domácí vokální těleso Avonotaj (v překladu „mé nepravosti"), které se zabývá interpretací tradičních židovských písní v hebrejštině a jazycích jidiš a ladino.

Vstupné 100 Kč

 


 

Pondělí 20. května od 19 h v klášterním kostele

TRIO LA MUZIKA

Květnová část cyklu KLASIKA VIVA nabídne posluchačům zajímavé nástrojové propojení flétny, lesního rohu a klavíru. V programu recitálu zazní díla Myslivečka, Dopplera, Bonise, Schockera a dalších.

Vstupné 80 Kč

 

Úterý 21. května od 19.30 h v G-klubu

MIREK KEMEL

Vzácné setkání s člověkem, pro kterého je lidská výpověď - nebo chcete-li „umělecké sdělení" - na prvním místě, kdo prostě zpívá o sobě a svém světě bez toho, že by se tím chtěl hned zviditelnit. Zpěvák, akordeonista a básník Mirek Kemel představí v Šumperku nové debutové album Krajem šel anděl.

Vstupné v předprodeji 100 Kč

V den akce 150 Kč


Sobota 25. května od 15 h ve velkém sále

TV ŠLÁGR PARÁDA

DUO SONET + PROGRES

Tři hodiny plné pěkných písniček, tance a zábavy. Ve spolupráci s TV ŠLÁGR vás zveme na taneční odpoledne ve společnosti dvou oblíbených kapel ze Slovenska, které znáte také jako vítěze televizní Šlágrparády. Duo Sonet a skupina Progres patří mezi nejhranější interprety této stále populárnější televizní stanice a do Šumperka vás přijedou bavit zcela poprvé.

Vstupné s místenkou 150 Kč

Pátek 31. května od 19 h ve velkém sále

KOŠT MIKULOVSKÝCH VÍN

Oblíbená akce s ochutnávkou výběrových vín z jižní Moravy. K poslechu hraje cimbálová muzika Píšťalenka Mikulov.

Vstup volný

Úterý 4. června od 19 h ve velkém sále

4TET

Originální seskupení, jehož precizní a osobitý projev se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna a brilantními vokálními výkony Davida Uličníka (tenor), Jiřího Škorpíka (tenor) a Dušana Kollára (bass). Gentlemani v cylindrech opět připravili originální podívanou v nové verzi programu, která měla premiéru na podzim 2012. Nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké a "taneční" výkony všech aktérů na jevišti... To vše rozhodně nenechá nikoho chladným!

Vstupné 350 a 380 Kč

PŘIPRAVUJEME


6.-9.6.          DIVADLO V PARKU

15.6.            FRANTIŠEK S MAJDOU

16.6.-14.7.   KLÁŠTERNÍ HUDEBNÍ SLAVNOSTI

23.8.            REVIVAL INVAZE

VÝSTAVY


8.5. - 2.6.2013  Galerie Jiřího Jílka

ILONA CHVÁLOVÁ: Z MÉ ZAHRADY

Výstava maleb na ručním papíře liberecké malířky. Vernisáž k výstavě se uskuteční

ve středu 8. května od 18 hodin.

Galerie je přístupná denně, stačí jen zazvonit na recepci Penzionu G, který nad galerií nabízí tříhvězdičkové ubytování. Výstavu i celý program galerie finančně podporuje Ministerstvo kultury ČR a Olomoucký kraj.

PRO DĚTI


Neděle 19. května od 10 h ve velkém sále

O STATEČNÉ PRINCEZNĚ MÁNĚ

Loutková pohádka plná písniček inspirovaná Josefem Ladou. Nebojácná princezna Máňa

svou chytrostí a pracovitostí vysvobodí Honzíka Bártů z pekla. Hraje Malé divadélko Praha.

Vstupné 50 Kč

 

 

DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o.

Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287

tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , www.dksumperk.cz, www.bluesalive.cz

 

 
Jeseniky: Ubytování v Jeseníkách | Jeseniky.org | Turistika Jeseníky | Lyžařská střediska v Jeseníkách | Počasí Jeseníky | Zajímavosti a novinky z Jeseníků | Live kamery Jeseníky