Čeština (Česká republika)GermanEnglish (United Kingdom)Polish (Poland)

Links

Server

All texts and photos are located are the property of the individual authors and is prohibited without their
consent in any way distribute or publish

jeseniky.org , moravskehory.com, jesenicko.biz, sumpersko.eu optimalize for: 1024x768 and higher, IE 5.0

Copyright Němčík design
a PhDr. Jindřich Němčík

2003 - 2008 All rights reserved

Support: Kraliq 2005

Created in Joomla!

PageRank
 



Program kultury v Šumperku na září 2015 PDF Print E-mail
Written by Dům kultury Šumperk   
Wednesday, 02 September 2015 00:00
Share

mkzj.jpgNeděle 6. září od 10 h na Bratrušovském koupališti

 

CÍBOVA NOHA 2015

Muzikanti, jak je neznáte! Přijďte fandit na 6. ročník turnaje šumperských kapel v nohejbalovém sportu. Účast přislíbila družstva: Beg Bie Country, Zwattlox, Dying Passion, O5 a Radeček, Remote Djs, The Finally, Kabaret Dr. Caligariho, Šrouby, Petr Juřička, Shockwave, Koblížci a další. Partnerem akce je BAR & BAR.

Vstup volný

 

Čtvrtek 10. září od 19 h ve velkém sále

JAZZ Q MARTINA KRATOCHVÍLA

Do Šumperka po letech zavítá i s Oskarem Petrem art-rocková skupina Jazz Q v čele s klávesistou a skladatelem Martinem Kratochvílem, který je zároveň autorem hudby k desítkám filmových a televizních projektů. Jazz Q patří k nejzásadnějším hudebním tělesům, jakými se může česká kultura od 60. let pyšnit. Kompoziční košatost a aranžérská nápaditost, podpořená hráčskou technikou, dělá z koncertů této legendární kapely nezapomenutelný kulturní zážitek.

Vstupné na sezení v předprodeji 150 Kč

V den akce 190 Kč

 

Neděle 20. září od 19 h na jevišti velkého sálu

LA KANTÝNA

Nenechte si ujít omamný příběh lásky, horka, rozkvetlých gardénií - La Kantýna. Mexický kabaret o šíleném spisovateli vám představí Divadlo Anička a Letadýlko. Příběh, kde je všechno tak trochu naopak - živí mají depku a mrtví chtějí žít. Rajčata vypravují, pálivé občerstvení hřeje, smrtka si lakuje nehty, mrtví zpívají a živá mexická kapela Los Hybleros hraje a hraje.

Vstupné na sezení v předprodeji 150 Kč

V den akce 180 Kč

 


 

Pondělí 21. září od 19 h v klášterním kostele

 

MATYÁŠ NOVÁK

V rámci úvodního koncertu 2. pololetí cyklu Klasika Viva 2015 se můžete těšit na recitál fenomenálního 17-ti letého klavíristy Matyáše Nováka, který je i letošním absolutním vítězem rozhlasové soutěže Concertion Praga.

 

Vstupné 100 Kč

Čtvrtek 24. září od 19 h ve velkém sále

CAVEMAN

Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou. O rozdílech mezi námi, lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Pořádá Point s.r.o.

Vstupné na sezení 330 a 360 Kč

 

 

Pátek 25. září od 19 ve velkém sále

KATAPULT

Hlupák váhá, Až, Někdy příště, Lesní manekýn nebo Já nesnídám sám. Tyto a mnohé další legendární hity zahraje již brzy skupina Katapult v šumperském domě kultury, kam se pravidelně a s úspěchem vrací. Tentokrát ovšem půjde o zcela mimořádnou show ke 40. výročí založení kapely. Slavnostní koncert bude plný překvapení a skvělé muziky, na kterou chodí dnes už čtyřgenerační publikum.

Vstupné na stání v předprodeji 250 Kč

V den akce 290 Kč

Pátek 2. října od 19.30 ve velkém sále

DAVID DEYL S KAPELOU

Nenechte si ujít koncert charismatického zpěváka Davida Deyla, který poprvé přijede do Šumperka se svou kapelou. Společně nám zahrají známé písně Akorát či Počítám, které jsou velmi úspěšné v rádiích jak v Čechách, tak na Slovensku. Zároveň nám představí nové album V Ozvěnách, které vyšlo na konci minulého roku a spolupracoval na něm se Severočeskou filharmonií Teplice.

Vstupné na sezení v předprodeji 230 Kč

V den akce 280 Kč

Pátek 9. října od 19.30 h ve velkém sále

JIŘÍ KOLBABA: UKRADENÁ ZEMĚ (cesta napříč USA)

Populární dobrodruh a cestopisný zpravodaj RÁDIA IMPULS se vrací do Šumperka. Tentokrát se vydáme přes Atlantik až do Severní Ameriky, kde není o krásné záběry a dobrodružné historky nouze. Při neobvykle dlouhé cestě z New Yorku na západní pobřeží a zpět navštívíme známá i neznámá města, ale zejména fantastické Národní parky jihozápadu USA. Vzdáme hold několika chrámům americké divočiny, hrdinným indiánům - kterým byla tato země ukradena - i méně známým fenoménům současné Ameriky. USA - cestovatelsky velmi vděčná země - nabídne nová zamyšlení a množství objevitelských inspirací.

Vstupné v předprodeji 170 Kč

V den akce 200 Kč

PŘIPRAVUJEME

 

16.10.       SLET BUBENÍKŮ

22.10.      KONCERT K VÝROČÍ REPUBLIKY
23.10.      DŽEMFEST: Michal Hrůza, Mňága a Žďorp,

Slza, Light & Love a další

31.10.      ŘECKÁ ZÁBAVA
5.11.         VĚRA ŠPINAROVÁ
12.-14.11. BLUES ALIVE XX.



VÝSTAVY

 

3.9. - 28.9. 2015  Galerie Jiřího Jílka

OTAKAR ZEMINA (1899-1990)

MALBY, KRESBY A LOUTKY
Výstavu uvede autorův syn, PhDr. Jaromír Zemina, který tu své kresby představil před deseti lety. Oba měli všechny předpoklady pro dráhu malíře, ale shodně zvolili jinou cestu. Otakar Zemina, absolvent akademie u Jakuba Obrovského a Vojtěcha Hynaise, dal přednost pedagogice, ale až v závěru života se vrátil k malbě. Syn Jaromír kreslil hlavně v mládí, aby se pak už plně věnoval teorii. Zkušenost s kresbou mu ale výrazně napomáhá a s jeho skvělými texty lze jen těžko co srovnávat. Otcova výstava dopoví, co synova otevřela...

Vernisáž k výstavě se uskuteční ve středu 3. září od 18 hodin.


Vstup volný

 

 

 

 

PRO DĚTI

Neděle 20. září od 10 h na jevišti velkého sálu

KILL WILL

William S. je nejslavnější světový dramatik. Ale stal se mu malér! Ztratilo se mu jeho plnicí pero. Teď se pero toulá světem a vypráví příběhy dětem. Pohádku pro děti od 6 let vám zahraje Divadlo Anička a Letadýlko.

Vstupné 70 Kč

KURZY 2015/2016

 

POHYBOVÉ

JAZYKOVÉ
TANEČNÍ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ

PŘIHLÁŠKY DO KURZŮ A ÚHRADY KURZOVNÉHO PŘIJÍMÁME
DO 9. ŘÍJNA 2015 v 1. patře Domu kultury Šumperk:
PONDĚLÍ a STŘEDA 8.30-12.00, 13.00-17.00 h, ÚTERÝ a ČTVRTEK 8.30-12.00, 13.00-15.00 h.

Bližší informace o kurzech: tel. 583 363 038 a 777 652 073, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
Informace o tanečních kurzech u tanečního mistra Jiřího Hrubého: tel. 606 819 727.


ONLINE PŘIHLÁŠKY DO KURZŮ JIŽ NYNÍ NA WWW.DKSUMPERK.CZ


 
Jeseniky: Ubytování v Jeseníkách | Jeseniky.org | Turistika Jeseníky | Lyžařská střediska v Jeseníkách | Počasí Jeseníky | Zajímavosti a novinky z Jeseníků | Live kamery Jeseníky