Čeština (Česká republika)GermanEnglish (United Kingdom)Polish (Poland)

Links

Server

Wszystkie teksty i fotografie są zlokalizowane są własnością poszczególnych autorów jest zabronione i zgody w jakikolwiek sposób, aby rozwinąć lub opublikować

jeseniky.org, moravskehory.com, jesenicko.biz, sumpersko.eu zoptymalizowana dla: 1024x768 lub wyższa, IE 5.0

Copyright Němčík design a PhDr. Jindřich Němčík

2003 - 2008 Wszelkie prawa zastrzeżone

Support: Kraliq 2005

Utworzony w Joomla!

PageRank



Program kultury v Šumperku na září 2017 PDF Drukuj Email
Wpisał DK Šumperk   
Środa, 30. Sierpień 2017 00:00
Share

logosumperk.jpgPátek 15. září od 19 h ve velkém sále

OPERA DIVAS: Divy lásky a hudby

Jedinečný koncert tria předních operních pěvkyň ve složení ANDREA KALIVODOVÁ, TEREZA MÁTLOVÁ a PAVLÍNA SENIĆ, které jsou spojeny se scénami Národního divadla nebo Státní opery, představí šumperskému publiku během speciálního programu muzikálový a operetní repertoár (např. L. Bernstein, A. L. Webber, E. Moriccone, L. Cohen, J. Strauss) za klavírního doprovodu Ladislavy Vondráčkové (docentka HAMU).

Vstupné na sezení za 190, 230 a 270 Kč

Neděle 17. září od 10 h v G klubu Šumperku

FOTOGRAFICKÝ WORKSHOP II.

Jak dosáhnout technicky, kompozičně i výrazově lepších fotografií? Naučíte se tvořit lepší jednotlivé fotografie i ucelené výběry. S lektorem Kamilem Coufalem, který vás bude celám dnem provázet, se podrobněji podíváme i na úpravy snímků v počítači. Na workshop je třeba se dopředu přihlásit, neboť je omezený počet míst. Více informací získáte na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , 777 652 073.

Kurzovné 800 Kč

Středa 20. září od 19 h na jevišti velkého sálu

Koncert na jevišti: REMEMBER KAREL KRYL

Vzpomínkový koncert Pavla Foltána a Petra Bubláka věnovaný národnímu bardovi Karlovi Krylovi. Oba umělci zazpívají známé Krylovy písně, které zlidověly. Jeho tvorba je aktuální i pro dnešní posluchače. Koncert bude navíc doplněn o fejetony a glosy z osobní korespondence Karla Kryla právě s Pavlem Foltánem.

Vstupné na sezení v předprodeji 100 Kč

V den akce 150 Kč


 

Pátek 22. září od 19 h ve velkém sále

PETRA JANŮ S KAPELOU AMSTERDAM

Trojnásobnou zlatou slavici a dámu s rockovou minulostí, muzikálovou noblesou, profesionální prvotřídností a neobyčejným hlasem uslyší šumperské publikum v novém koncertním programu se skupinou Amsterdam, která je složena z vynikajících hudebníků. Kromě zásadních hitů Jedeme dál, Už nejsem volná, Říkej mi, To máme mládež, Není nám už sedmnáct nebo Motorest, které pro zpěvačku napsali legendární Petr Janda, Ota Petřina, Karel Svoboda a další, uslyší posluchači i nové písničky.
Partnerem koncertu je Pivovar Holba.

Vstupné na sezení za 250, 300 a 350 Kč


Neděle 24. září od 16.30 h ve velkém sále
VZPOMÍNKY NA WALDEMARA MATUŠKU
Recitál "Vzpomínky na Waldemara Matušku" je pořadem Vladimíra Waldy Nerušila, který mluveným slovem, proložený písničkami, mapuje život pěvecké legendy československé populární hudby od dětství až po samý vrchol umělecké dráhy. Na své si přijdou všichni fanoušci a posluchači, kteří mají rádi skladby Růže z Texasu, Slavíci z Madridu nebo Eldorádo.

Vstupné na sezení 130 Kč


Pondělí 25. září od 19 h v klášterním kostele
ELIŠKA GATTRINGEROVÁ (soprán)
V rámci úvodního koncertu 2. pololetí cyklu Klasika Viva 2017 se můžete těšit na koncert sopranistky Elišky Gattringerové, která získala mnohá ocenění v řadě pěveckých soutěží a zpívala také ve sboru Bambini di Praga.

Vstupné na sezení 120 Kč



Středa 27. září od 19 h na jevišti velkého sálu

Koncert na jevišti: MICHAL HORÁK

Michal Horák je mladý písničkář, který zpívá vlastní skladby a doprovází se přitom na kytaru, foukací harmoniku, stage piano a v poslední době i na heligonku. Jeho písně jsou originální, většinou na humorné téma. Stal se vítězem mnoha hudebních soutěží, jako předskokan také vystoupil na několika velkých koncertech Tomáše Kluse nebo skupiny Chinaski.

Vstupné na sezení v předprodeji 120 Kč

V den akce 150 Kč



Neděle 1. října od 15.30 h ve velkém sále

YOUSHOW: DenisTV, Fimlar, Benatar

Youtuberská show založená na interakci mezi vystupujícími a diváky je plná rozhovorů, challengí, asků a hudby od třech předních českých youtuberů pod vedením profesionálního moderátora. Cílem je stále posouvat hranice tohoto nového fenoménu zábavnou formou. Samozřejmě se můžete těšit i na autogramiádu!

Vstupné v předprodeji 150 Kč
V den akce 190 Kč

Pátek 6. října od 19 h ve velkém sále

MICHAL HORÁČEK & HOSTÉ
KONCERTNÍ RECITÁL NA CESTĚ

Výjimečný koncertní recitál, který mapuje tvorbu textaře, básníka a producenta Michala Horáčka, a především písně, které během třicetileté spolupráce vytvořil se skladatelem Petrem Hapkou a dalšími interprety, nabídne posluchačům jedinečný zážitek. Zazní tvorba patřící k tomu nejlepšímu, co u nás za posledních několik desítek let v hudební oblasti vzniklo. Spolu s ním vystoupí František Segrado, Lenka Nová a Ondřej Ruml za doprovodu orchestru sólistů.
Partnerem koncertu je Pivovar Holba.


Vstupné na sezení za 250, 300 a 350 Kč

PŘIPRAVUJEME
5.10. BURZA PRÁCE
7.10. ŘECKÁ ZÁBAVA
10.10.
IVAN HLAS TRIO
- předprodej zahájen
14.10. DEN ZDRAVÍ IV.
- předprodej zahájen
20.10.
DŽEMFEST: tomáš klus, peter aristone, rybičky 48 A DALŠÍ
22.10. POHÁDKA NA NEDĚLI: HUGO Z HOR
24.10.
MFO: KONCERT K VÝROČÍ REPUBLIKY
27.10. KONCERT NA JEVIŠTI: BUCKSHOT GALA
16.-18.11. BLUES ALIVE
- předprodej zahájen
23.11. HORKÝŽE SLÍŽE – TOUR 25 LET - předprodej zahájen


VÝSTAVY

6.9. - 1.10. Galerie Jiřího Jílka

BARBORA MALIŠOVÁ - „V RADOSTI Z MALBY“

Můžete si vychutnat sytě barevné plochy, svobodu linií a tvarů lehce zasněné malby, ve které spatříte čirou radost z předávání dál. Obrazy Barbory Mališové jsou inspirované přírodou - stromy, portréty zvířat a vzájemným prolínání se.

Galerie je přístupná denně, stačí jen zazvonit na recepci Penzionu G, který nad galerií nabízí tříhvězdičkové ubytování. Výstavu i celý program galerie finančně podporuje Ministerstvo kultury ČR a Olomoucký kraj.

PRO DĚTI

Neděle 24. září od 10 h ve velkém sále

NÁPAD MYŠKY TEREZKY
Pohádka o přátelství lesních zvířátek a o tom, jak jejich poklidný život změní příchod zlé a marnivé kozy Rozalindy. Veselou pohádka pro nejmenší diváky zahraje Divadlo Matěje Kopeckého.

Vstupné 70 Kč

Neděle 8. října od 10 h ve velkém sále

ČERVENÁ KARKULKA
Pomůže holčička s červeným čepečkem krtkovi, který ztratil brýle? A najde nakonec správnou cestu za svou babičkou? Hravá pohádka na motivy klasického příběhu bratří Grimmů.
Hrají: Markéta Burešová a Marcela Magdová.
Vstupné 70 Kč

KURZY 2017/2018

POHYBOVÉ

JAZYKOVÉ
TANEČNÍ
PRO DĚTI

PŘIHLÁŠKY DO KURZŮ A ÚHRADY KURZOVNÉHO PŘIJÍMÁME
v 1. patře Domu kultury Šumperk:
PONDĚLÍ - ČTVRTEK 8.30-12.00, 13.00-15.00 h.

Bližší informace o kurzech: tel. 583 363 038 a 777 652 073, e–mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
Informace o tanečních kurzech: tel. 606 819 727.

 

DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o.

Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287

tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/

 
Jeseniky: Ubytování v Jeseníkách | Jeseniky.org | Turistika Jeseníky | Lyžařská střediska v Jeseníkách | Počasí Jeseníky | Zajímavosti a novinky z Jeseníků | Live kamery Jeseníky