Čeština (Česká republika)GermanEnglish (United Kingdom)Polish (Poland)

Links

Server

All texts and photos are located are the property of the individual authors and is prohibited without their
consent in any way distribute or publish

jeseniky.org , moravskehory.com, jesenicko.biz, sumpersko.eu optimalize for: 1024x768 and higher, IE 5.0

Copyright Němčík design
a PhDr. Jindřich Němčík

2003 - 2008 All rights reserved

Support: Kraliq 2005

Created in Joomla!

PageRank
 



Festival Chuť Jeseníků PDF Print E-mail
Written by http://www.chutjeseniku.cz/   
Thursday, 16 June 2011 12:02
Share

Festival Chuť Jeseníků je akcí občanského sdružení Jeseníky přes hranici, jehož smyslem a cílem je zpropagovat tradiční kuchyni Jeseníků a napomoci ji vrátit se zpět na jídelní lístky restaurací a do domácností po celých horách.

Součástí festivalu je také soutěž "Jeseníky mi chutnají" o hodnotné ceny, která proběhne od 15. 6. do 15. 9. ve všech restauracích zapojených do projektu. Soutěž spočívá ve sběru samolepek za konzumaci tradičních jídel Jeseníků v kterékoliv ze zapojených hospůdek či restaurací. Více o soutěži najdete v samostatném odkazu.

Nultý ročník festivalu byl uspořádán v Šumperku na podzim roku 2010, kdy do něj bylo zapojeno pouze několik restaurací. Ohlasy na tradiční jídla byly ohromné, a to jak z řad hostů, kteří pozitivně hodnotili změněné jídelní lístky i chuť pokrmů, tak samozřejmě z řad zapojených restauratérů, kteří evidovali výrazně vyšší návštěvnost.

V roce 2011 se nám, ve spolupráci s Jeseníky - Sdružením cestovního ruchu, podařilo získat podporu Olomouckého kraje a festival se tak mohl rozběhnout do všech koutů našich krásných hor. Více než dvě desítky zapojených restaurací nabídnou po celou turistickou sezónu nejméně jedno kompletní menu složené z tradičních jídel Jeseníků. Turisté i místní obyvatelé tak budou moci ochutnat Vozkovu houskovou polévku, Masové kuličky v nudlovém těstě nebo Frýdeberský salát.

Nad festivalem Chuť Jeseníků 2011 převzali záštitu starostové dvou desítek měst a obcí Jeseníků, a to jak z Olomouckého, ale také z Moravskoslezského kraje. Gastronomický festival Chuť Jeseníků je tak první akcí, nad kterou vztáhli ochrannou ruku starostky a starostové doslova celých Jeseníků.

 

Více informací: http://www.chutjeseniku.cz

 
Jeseniky: Ubytování v Jeseníkách | Jeseniky.org | Turistika Jeseníky | Lyžařská střediska v Jeseníkách | Počasí Jeseníky | Zajímavosti a novinky z Jeseníků | Live kamery Jeseníky