Čeština (Česká republika)GermanEnglish (United Kingdom)Polish (Poland)

Server

Všechny texty a fotografie zde umístěné jsou majetkem jednotlivých autorů a je zakázáno je bez jejich
souhlasu jakýmkoliv způsobem rozšiřovat či publikovat.
jeseniky.org , moravskehory.com, jesenicko.biz, sumpersko.eu

 

optimalizováno pro: 1024x768 a vyšší, IE


Copyright Jeseniky.org design


2003 - 2023 Všechna práva vyhrazena

Vytvořeno v Joomla!

PageRank

Festival Chuť Jeseníků PDF Tisk Email
Napsal uživatel http://www.chutjeseniku.cz/   
Čtvrtek, 16 Červen 2011 12:02
Share

Festival Chuť Jeseníků je akcí občanského sdružení Jeseníky přes hranici, jehož smyslem a cílem je zpropagovat tradiční kuchyni Jeseníků a napomoci ji vrátit se zpět na jídelní lístky restaurací a do domácností po celých horách.

Součástí festivalu je také soutěž "Jeseníky mi chutnají" o hodnotné ceny, která proběhne od 15. 6. do 15. 9. ve všech restauracích zapojených do projektu. Soutěž spočívá ve sběru samolepek za konzumaci tradičních jídel Jeseníků v kterékoliv ze zapojených hospůdek či restaurací. Více o soutěži najdete v samostatném odkazu.

Nultý ročník festivalu byl uspořádán v Šumperku na podzim roku 2010, kdy do něj bylo zapojeno pouze několik restaurací. Ohlasy na tradiční jídla byly ohromné, a to jak z řad hostů, kteří pozitivně hodnotili změněné jídelní lístky i chuť pokrmů, tak samozřejmě z řad zapojených restauratérů, kteří evidovali výrazně vyšší návštěvnost.

V roce 2011 se nám, ve spolupráci s Jeseníky - Sdružením cestovního ruchu, podařilo získat podporu Olomouckého kraje a festival se tak mohl rozběhnout do všech koutů našich krásných hor. Více než dvě desítky zapojených restaurací nabídnou po celou turistickou sezónu nejméně jedno kompletní menu složené z tradičních jídel Jeseníků. Turisté i místní obyvatelé tak budou moci ochutnat Vozkovu houskovou polévku, Masové kuličky v nudlovém těstě nebo Frýdeberský salát.

Nad festivalem Chuť Jeseníků 2011 převzali záštitu starostové dvou desítek měst a obcí Jeseníků, a to jak z Olomouckého, ale také z Moravskoslezského kraje. Gastronomický festival Chuť Jeseníků je tak první akcí, nad kterou vztáhli ochrannou ruku starostky a starostové doslova celých Jeseníků.

 

Více informací: http://www.chutjeseniku.cz

 
Jeseniky: Ubytování v Jeseníkách | Jeseniky.org | Turistika Jeseníky | Lyžařská střediska v Jeseníkách | Počasí Jeseníky | Zajímavosti a novinky z Jeseníků | Live kamery Jeseníky